ZABIJAČKA__119 
Třída 2.A dnes zažila velmi zajímavou exkurzi, kterou pro ně připravili prof. Rubík s prof. Kulichem – vyrazili do Pálečku poznávat anatomii vepře domácího, tedy na zabijačku.

Ráno před rozedněním se sešlo jen pár odvážlivců, kteří chtěli vidět i počáteční fázi. Poté již sledovali napaření prasete, posypání kalafunou, odstranění štětin a pak nastalo otevírání břicha a hrudníku, prohlížení jednotlivých orgánů a k tomu odborný výklad a spousta otázek. Studenti se zajímali jak o anatomii vepře, tak o praktické věci, jako např. kde je panenka, kolik masa se dá získat z takového stotřicetikilového vepře apod.
Celá exkurze proběhla ku spokojenosti všech, takže se pak vrátili sice promrzlí, ale šťastní a plni nových vědomostí.
Fotografie najdete ZDE.
  

Joomla templates by a4joomla